Razoran zemljotres pogodio Indoneziju; Treslo se 20 sekundi

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 09:16

Razoran zemljotres pogodio Indoneziju; Treslo se 20 sekundi

Zemljotres razorne jačine pogodio indonežansku provinciju Severna Sumatra, prenose agencije.

Prema podacima američkog geološkog instituta magnituta zemljotresa je bila 6,6 po Rihteru, dok lokalni mediji prenose da je jačima potresa bila čak 7,2.

Nemački Istraživački centar za geološku nauku (GFZ) je saopštio da je zemljotres bio na dubini od 10 kilometara.

Indonežanska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za meteorologiju i geofiziku BMKG je saopštila da je zemljotres bio jačine 7,2 stepena po Rihteru i na dubini od 19 km, ali da nema potencijala da pokrene talas cunamija.

Korisnica Tvitera Siska Sasmita je napisala da se zemljotres snažno osetio u gradu Padang, na zapadnoj obali Sumatre.

"Istrčali smo ispred kuće jer se zemljotres osetio prilično dugo", rekao je Goris Tukan, stanovnik ostrva Nias u blizini Sumatre, dodajući da u njegovom komšiluku nije registrovana materijalna šteta.

Zvaničnik agencije za ublažavanje katastrofa Filifo Daili rekao je da se zemljotres osećao 20 sekundi, i da vlasti još prikupljaju informacije o njegovim posledicama.

Zemljotres jačine 9,1 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je 26. decembra 2004. godine severozapad Sumatre, izazvavši cunami koji je usmrtio više od 230.000 ljudi u Indoneziji, Šri Lanki, Indiji, Tajlandu i u devet drugih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.