Ponovo zemljotres u Hercegovini

Izvor: RTS, 01.Dec.2019, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo zemljotres u Hercegovini

Potres jačine 4,2 jedinice Rihterove skale pogodio je Bosnu i Hercegovinu jutros oko četiri časa, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar. Takođe, potres iste jačine registrovan je i u Jadranskom moru, 35 kilometara od Tirane.
Epicentar zemljotresa u BiH je bio na dubini od oko deset kilometara, tri kilometra severozapadno od Nevesinja, koje je i u utorak pogodio snažan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljotres.

Iako po jačini nije opasan, zemljotres su osetili i stanovnici Mostara, Sarajeva, Crne Gore i Dalmacije, javlja Kliks.
Oko sedam sati, potres jačine 4,2 jedinice Rihterove skale registrovan je i u Jadranskom moru 35 kilometara od Tirane, na dubini od pet kilometara.
Serija potresa je u poslednjih sedam dana pogodila pojas zapadnog jadranskog priobalja i okoline, sa kulminacijom zemljotresa u Albaniji 26. novembra koji je, prema poslednjim podacima, usmrtio najmanje 50 osoba.
Istog dana, Nevesinje je pogodio zemljotres jačine 5,4 jedinice Rihterove skale.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.