Izvor: RTS, 28.Sep.2021, 09:20

Ponovo se treslo tlo na Kritu, stanovnici Irakliona na ulicama

Još jedan zemljotres, jačine 5,4 jedinice Rihtera, pogodio je jutros grčko ostrvo Krit. Epicentar je bio nedaleko od Irakliona.
Zemljotres se dogodio u 7.48, sa epicentrom na samo 23 kilometra jugozapadno od Irakliona, saopštio je Institut za geodinamiku Nacionalne opservatorije u Atini.

Podrhtavanje tla ponovo je probudilo stanovnike ovog mesta, koji su zbog straha od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << urušavanja istrčali na ulice.
Ostrvo Krit je u ponedeljak zadesio snažan zemljotres, jačine 5,8 jedinica Rihtera, u kojem je poginula jedna, a povređeno najmanje 20 osoba.
Usledili su uzastopni potresi jačine oko 4,5 jedinica Rihtera.
Desetine kuća i objekata je oštećeno, a stotine ljudi provelo je noć u šatorima, parkovima ili automobilima.
Zoi Isakov, koja živi u Iraklionu, govorila je za "Beogradsku hroniku" o posledicama serije zemljotresa i istakla da se na Kritu "tlo drma već oko četiri meseca".  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi zemljotres na Kritu

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2021

Snažan zemljotres pogodio je grčki Krit, dan nakon što je u ranijem potresu poginula najmanje jedna osoba. 

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.