Pompeo uputio Albaniji izraze podrške povodom Dana nezavisnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo uputio Albaniji izraze podrške povodom Dana nezavisnosti

Državni sekretar SAD Majk Pompeo uputio je reči podrške Albaniji povodom današnjeg Dana nezavisnosti i posledica ovonedeljnog jakog zemljotresa.

"Sada kao i u drugim teškim vremenima, SAD su s našim prijateljima u Albaniji", piše u poruci sa izrazima saučešća Pompea, koju je preneo Stejt department.

Pompeo je istakao da su od pada komunizma pre trideset godina, Albanija i SAD razvijali sve jače >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partnerstvo.

"SAD čvrsto podržavaju albanski put ka evropskim integracijama i pozravljaju odlučnost Albanije da radi na ostvarivanju tog cilja. Pozdravljamo napore albanske vlade da sprovede potrebne reforme, uključujući jačanje nezavisnog sudstva", piše u poruci.

Pompeo je rekao da SAD "duboko cene pozitivan albanski doprinos NATO-u", i "sa zadovoljstvom očekuju predsedavanje Albanije OEBS-om" iduće, 2020. godine.

"Američko-albansko prijateljstvo stoji kao trajni stub mira i stabilnosti, i mi sa zadovoljstvom očekujemo još mnogo godina prijateljstva i saradnje", poručio je Pompeo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo: Američko-albansko prijateljstvo trajni stub mira i stabilnosti

Izvor: B92, 28.Nov.2019

Vašington -- Državni sekretar SAD Majk Pompeo uputio je reči podrške Albaniji povodom današnjeg Dana nezavisnosti i posledica ovonedeljnog jakog zemljotresa..."Sada kao i u drugim teškim vremenima, SAD su s našim prijateljima u Albaniji", piše u poruci sa izrazima saučešća Pompea, koju je...

Nastavak na B92...

Pompeo: Saučešće porodicama, SAD su uz Albaniju

Izvor: Blic, 28.Nov.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je saučešće porodicama stradalih u zemljotresu u Albaniji i poručio da su SAD uz "svoje prijatelje u Albaniji", saopštio je danas Stejt department.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.