Pola veka od zemljotresa u Banjaluci

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola veka od zemljotresa u Banjaluci

Banjaluku je pre 50 godina pogodio razoran zemljotres u kojem je poginulo 15 osoba, dok je više od 1.000 ljudi bilo povređeno.
Zemljotres jačine 6,6 jedinica Rihterove skale pogodio je Banjaluku 27. oktobra 1969. godine u 9.11, a dan ranije ovaj grad su pogodila još dva jaka zemljotresa.

Grad je ostao bez struje i vode, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a velika materijalna šteta je bila pričinjena na velikom broju stambenih zgrada, škola, zdravstvenih i drugih državnih ustanova.
Vojska je zajedno sa građanima raščišćavala ruševine i oslobađala zatrpane.
Zahvaljujući solidarnosti stanovnika cele bivše Jugoslavije, ali i evropskih i svetskih država, Banjaluka se oporavila od posledica zemljotresa i postala savremen grad.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.