POSLEDICE ZEMLjOTRESA: Broj poginulih u Pakistanu porastao na 24, povređeno 450

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDICE ZEMLjOTRESA: Broj poginulih u Pakistanu porastao na 24, povređeno 450

Najmanje 24 osobe su poginule, a 450 je povređeno u zemljotresu jačine 5,8 stepeni, koji je u utorak pogodio pakistanski deo Kašmira, saopštili su danas lokalni zvaničnici Najmanje 24 osobe su poginule, a 450 je povređeno u zemljotresu jačine 5,8 stepeni, koji je u utorak pogodio pakistanski deo Kašmira, saopštili su danas lokalni zvaničnici. U zemljotresu je uništeno više objekata i tri mosta. Međutim, prema rečima lokalnog policijskog zvaničnika Sardara Gulfaraza >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Kana, situacija se, nakon naknadnog potresa tokom noći, polako vraća u normalu i smanjuje se panika među ljudima. Zemljotres je uništio mnoge kuće, prodavnice i puteve u oblasti između gradova Dželam i Mirupu na severu Pakistana, a Kan kaže da je veći deo štete pričinjen u selima gde su se srušile stare kuće, prenosi Rojters.PROČITAJTE JOŠ - Zemljotres pogodio Pakistan, 22 poginulih, 300 povređenih Fotografije i video snimci lokalnih medija pokazuju na desetine urušenih zgrada i kuća, pukotine na putovima dovoljno velike da progutaju automobile u mestu Mirpur, gradu na pakistanskoj strani Kašmira, prenose agencije. Epicentar zemljotresa bio je 23 kilometra severno od Dželama, oko 120 kilometara od prestonice Islamabada na relativno maloj dubini od 10 kilometara, saopštio je ranije američki Geološki zavod. U ugrožena područja poslati su vojnici s vazduhoplovnim i medicinskim timovima za podršku i ćebad, šatori i kuhinjska oprema. Premijer Imran Kan izrazio je duboku zabrinutost zbog oštećenja uzrokovanih zemljotresom i usmerio je sva odeljenja da pruže odmah pomoć, navela je pakistanska vlada na Tviteru.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

HILjADE OBJEKATA OŠTEĆENO ILI SRUŠENO: Broj poginulih porastao na 37, više od 700 povređeno

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2019

Najmanje 37 osoba, među kojima ima i dece, poginulo je u zemljotresu jačine 5,8 stepeni koji je u utorak pogodio pakistanski deo Kašmira, saopštili su danas lokalni zvaničnici Najmanje 37 osoba, među kojima ima i dece, poginulo je u zemljotresu jačine 5,8 stepeni koji je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.