Ovako izgleda podvodni zemljotres od 5.7 stepeni Rihterove skale

Izvor: B92, 15.Apr.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda podvodni zemljotres od 5.7 stepeni Rihterove skale

Na snimku ronilaca koji su se nalazili 18 metara dubine u blizini Mabinija na Filipinima, zabeležen je zemljotres od 5.7 stepeni Rihterove skale.

Snimak, koji je nastao 8. aprila, prikazuje kako se biljke tresu i pesak podiže sa dna okeana, dok se u daljini čuje zastrašujući potmuli zvuk.

“Osećaj je bio kao da se direktno iznad nas nalazi veliki brodski propeler. Čuli smo podzemno pomeranje stena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i osetili udarni talas od kojeg su nas zabolele uši. Okeansko dno je podrhtavalo, a manje kamenje je počelo da se pomera i pada”, izjavio je jedan od ronilaca za Newsflare.

Srećom, u nesreći niko nije povređen.

Podzemni zemljotresi jedan su od glavnih uzročnika cunamija. Ukoliko je udar suviše jak, posledice mogu da budu katastrofalne, piše Daily Mail.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Evo kako izgleda podvodni zemljotres

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2017

Nedavno su ronioci na Filipinima imali priliku da osete podveodni zemljotres od 5,7 stepeni Rihterove skale...Naime, dok su ronili na dubini od 18 metara u blizini Mabinija, došlo je do potresa, što su ronioci i zabeležili kamerom. Na snimku možemo videti kako se pesak podiže sa dna okeana, biljke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.