Izvor: RTS, 07.Feb.2023, 16:28

Novinar iz Adane za RTS: Ostali smo bez krova, komšije poginule kad su išle po stvari

Broj žrtava razornih zemljotresa u Turskoj se neprestano povećava. Viktor Lazić razgovarao je sa Alperom Aslanom, novinarom iz Adane, koji je rekao da sa porodicom spava u kolima, a da je u drugom jakom potresu izgubio stan i komšije koje su otišle da uzmu stvari koje su zaboravile.
Alper Alan rekao je Viktoru Laziću da su posle prvog snažnog potresa otišli na sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesto, a da su nakon toga njegove komšije otišle po stvari u svoj stan, gde ih je zatekao drugi zemljotres.

Naveo je da su on i njegova porodica na bezbednom i da žele da odu iz Adane.
"Verovatno ćemo otići u petak ili subotu. Nemamo stan sada i želimo da odemo iz Adane", rekao je Aslan.
Dodao je da on i njegova porodica trenutno spavaju u kolima, napolju.
Aslan je istakao da ima porodicu u drugom delu Turske i različite opcije za odlazak.
"Ali 12 miliona ljudi u ovom delu zemlje nema tu mogućnost. Potrebna nam je pomoć", istakao je stanovnik Adane. 
Književnik i advokat Viktor Lazić nalazi se u turskom gradu Adani, koji je jedan od teže pogođenih zemljotresom. Naveo je da akcije spasavanja traju, da na njegove oči iznose poginule, a da preživeli dozivaju upomoć iz ruševina. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.