Novi zemljotres u južnoj Kaliforniji

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zemljotres u južnoj Kaliforniji

Zemljotres jačine 7,1 jedinica po Rihterovoj skali pogodio je pustinjsko područje južne Kalifornije. Dan ranije isto područje potresao je udar jačine 6,4 jedinica, koji je označen kao najjači u poslednjih 20 godina u tom području.
Hipocentar udara je bio na oko 0,9 kilometara dubine, a njegov epicentar bio je blizu grada Ridžkresta, oko 240 kilometara severoistočno od Los Anđelesa. Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodima Geološkog topografskog instituta SAD, zemljotres se dogodio u petak u 19:13 po lokalnom vremenu.
Nakon potresa prijavljeni su nestanci struje u nekim domaćinstvima. 
Prethodni potres, koji se dogodio u četvrtak, bio je na dubini od skoro 11 kilometara. Seizmolozi su već nakon prvog udara upozoravali da se potresi mogu nastaviti duže vreme.
Kalifornija je podložna zemljotresima jer se nalazi na trusnom području San Andreas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi jači potres u Kaliforniji, ima povređenih

Izvor: RTS, 06.Jul.2019

Jug Kalifornije pogodio je novi zemljotres, jačine 7,1 jedinica Rihterove skale. Povređeno nekoliko osoba. Dan ranije isto područje potresao je udar jačine 6,4 jedinica, koji je označen kao najjači u poslednjih 20 godina u tom području. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.