Zemljotres jačine 4,3 stepena na granici BiH i Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 12:36

Zemljotres jačine 4,3 stepena na granici BiH i Hrvatske

Zemljotres jačine 4,3 stepan po Rihterovoj skali zabeležen je večeras na granici BiH i Hrvatske. 

Zemljotres jačine 4,3 stepeni po Rihteru zabeležen je večeras u 23.07 sati kod Dubrovnika, a zatresao je područje Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Potres koji je registrovan na području južnog Jadrana, portal Dalmacija danas opisuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao kratak, ali jači.

Epicentar zemljotresa bio je 68 kilometara jugoistočno od Mostara i 14 kilometara jugozapadno od Dubrovnika, na samoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dubina zemljotresa procenjuje se na jedan kilometar.

„Bio je jak i žestok“, „Probudio nas je“, „Jako smo se uznemirili“, Tutnjava i podrhtavanje“, samo su neki od komentara čitalaca portala Dalmacija danas, a slični komentari objavljeni su i na stranicama Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Novi zemljotres pogodio centralnu Hrvatsku, kod Petrinje srušen deo zgrade

Zemljotres koji je danas dva minuta pre 11 sati pogodio centralnu Hrvatsku bio je magnitude 4.1 po Rihteru.

Hrvatska Seizmološka služba je saopštila da je potres bio prilično jak s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Intenzitet zemljotresa u epicentru je V stepena EMS-ove skale.

"Reč je o seriji naknadnih potresa, koja se malo smanjila, ali još uvek traje", pojasnio je seizmolog Tomislav Kuk za hrvatski Media Servis.

Trenutak potresa zabeležile su kamere u saboru, u kojem se održva sednica.

Jutrošnji zemljotres srušio deo zgrade u Petrinji

Jutrošnji potres srušio je deo zgrade u centru Petrinje.

Kako je preneo hrvatski portal Index, reč je o već oštećenoj zgradi u potresu koji je centralnu Hrvatsku pogodio krajem decembra prošle godine.

Policija je za portal potvrdila da su dobili dojavu da se zbog potresa srušio deo ranije oštećene zgrade.

Policijski službenici su izašli na teren. Centralnu Hrvatsku je jutros oko 11 sati pogodio zemljotres magnituede 4.1 po Rihteru. Seizmolozi kažu da je reč o jednom iz serije naknadnihh zemljotresa koji su prorđeni, ali se još događaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi jači potres kod Petrinje magnitude 4,1 po Rihteru

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2021

Centralnu Hrvatsku oko 11 časova ponovo je pogodio jači zemljotres magitude 4,1 po Rihteru s epicentrom kod Petrinje, a zasad nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.