Novi zemljotres kod Portorika, jedna osoba stradala

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zemljotres kod Portorika, jedna osoba stradala

Zemljotres jačine 6,6 jedinice Rihtera pogodio je južni deo Portorika, što je drugi potres u poslednja 24 sata. Jedna osoba stradala. Kameni luk poznat kao Punta Ventana uništen je juče kada je zemljotres jačine 5,8 jedinice Rihtera pogodio Portoriko.
Pacifički centar za upozorenje saopštio je da nema opasnosti od cunamija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je reč o plitkom potresu.

Zemljotres je prouzrokavao znatna oštećenja, izvestili su vlasti i mediji. Guverner Portorika Vanda Vaskez proglasili vanredno stanje i aktivirali Nacionalnu gardu, prenosi Rojters.
Svedoci na društvenim medijima opisali su potres kao "super snažan" koji je trajao do 30 sekundi, a da je zatim usledio niz manjih potresa. Izvršni direktor za električnu energiju Portorika rekao je da je da je centralna elektrana oštećena i da je struja isključena iz bezbednosnih razloga.
Zemljotres jačine 5,8 stepeni pogodio je juče Portoriko, oslobodivši mala klizišta i izazvavši isključenje struje i velika oštećenja na nekoliko kuća.
Formacija stena u Portoriku, koja je veoma popularna turistička lokacija, uništena je usljed snažnog zemljotresa, objavio je Bi-Bi-Si.

Kameni luk poznat kao Punta Ventana uništen je juče kada je zemljotres jačine 5,8 jedinice Rihtera pogodio Portoriko. 
Zemljotres jačine 6,2 jedinice Rihtera pogodio je danas jugozapad indonežanske provincije Aćeh na Sumatri. 
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Cunami

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.