NOVI ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI: Plavljani u panici, ali nema povređenih ni štete

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI ZEMLJOTRES U CRNOJ GORI: Plavljani u panici, ali nema povređenih ni štete

Zemljotres jačine 3 stepena Rihterove skale pogodio je jutros Crnu Goru 35 minuta posle ponoći

Epicentar zemljotresa bio je na 10 kilometara severozapadno od Plava, a žarište je locirano na dubini od 14 kilometara.

- Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u epicentralnom području - kažu iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Drhtanje tla osetili su i Plavljani, pa su jutros bili u velikoj panici.

Zemljotres iste jačine registrovan je i 10. januara sa epicentrom na osam kilometara zapadno od Plava. Srećom, drhtanje tla ove jačine ne može izazvati materijalne štete.

Plavljani i Gusinjani su u strahu pošto je početkom januara zemljotres jačine 5,1 Rihtera pogodio ovu opštinu i pričinio veliku materijalnu štetu brojnim kućama.

Epicentar tog zemljotresa tada je registrovan na planini Visitor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.