NE POŽELETI NIKOME! Devojčica TRI dana bila zatrpana ispod ruševina pored MRTVE MAJKE i ostala živa! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2018, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE POŽELETI NIKOME! Devojčica TRI dana bila zatrpana ispod ruševina pored MRTVE MAJKE i ostala živa! (FOTO)

Dramatične fotografije zemljotresa u Indoneziji obišle ceo svet!

Spasilačke ekipa na ostrvu Sulavesi uspele su da izvuku tinejdžerku koja je tri dana provela u ruševinama pored tela nastradale majke.

Indonesian men survey the damage following earthquakes and a tsunami in Palu, Central Sulawesi, Indonesia, Saturday, Sept. 29, 2018. The tsunami swept away buildings and killed a large number of people >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << on the island. https://t.co/UE1LpMdik9 pic.twitter.com/kEdCDFLo9h

— Fox News (@FoxNews) September 30, 2018

Nurul Istikharah (15) ostala je zatrpana u petak kada je zemljotres jačine 7,5 stepeni po Rihteru u petak pogodio Indoneziju. Posle jedna katastrofe usledila je druga, talas visine šest metara koji je pogodio Palu.

Dramatične fotografije spasavanja devojčice pokazuju i sve nevolje spasilaca. Osim što su morali da uklanjaju velike količine betona da dopru do zatrpanih, moraju i da ispumpavaju vodu koju je naneo plimski talas. I sve to rade ručno.

I veći deo posla spasioci su obavili golim rukama. Plašili su se da bi devojčica mogla da se udavi, spasioci su prvo ispumpavali vodu.

Svaki minut je dragocen, a nadležni tvrde da je sve manje vremena i nade da ispod ruševina ima preživelih. Ispod nekoliko slojeva betona u nedelju su mogli da se čuju neki od zatrpanih gostiju hotela u gradu Palu. Veruje se da je u ruševinama više od 60 osoba.

Whatever eyes goes all you see is dead bodies, all of children and women's, may their soul rest in peace#Palu #Gempa #Sulawesi #tsunamiPalu pic.twitter.com/nipOBymrsw

— Ambrose Bendoamar (@ambrose7581) September 29, 2018

Volonteri su počeli da sahranjuju žrtve potresa u masovne grobnice kako bi se sprečilo izbijanje zaraza. Tela nastradalih dva dana su bila na otvorenom u vrećama kako bi porodice mogle da ih identifikuju, ali zbog raspadanja tela odlučeno je da se ona sahrane u masovne grobnice.

Nadležni su uvereni da će broj žrtava da raste i dalje, a strahuje se da bi konačan broj nastradalih mogao da bude nekoliko hiljada.

- Dajemo sve od sebe. Vreme je najvažnije, teška mašinerija je na putu - rekao je Muhamed Sjaugi, šef nacionalnog spasilačkog tima.

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo dao je ovlašćenje da zemlja prihvati međunarodnu pomoć, a najpotrebniji su hrana, voda i odeća.

Pratite nas na našem instagramu Srbijadanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.