NA BANIJI OBNOVU ČEKA JOŠ 3.000 KUĆA: Četiri meseca nakon zemljotresa Hrvatska slabo brine o srpskim povratnicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 09:50

NA BANIJI OBNOVU ČEKA JOŠ 3.000 KUĆA: Četiri meseca nakon zemljotresa Hrvatska slabo brine o srpskim povratnicima

Za četiri meseca obnovljeno tek 70 kuća

Potpredsednik hrvatske vlade i šef Štaba za obnovu zemljotresom pogođenog područja Tomo Medved izjavio je da je na Baniji, za četiri meseca nakon potresa, obnovljeno 70 kuća, u toku je obnova 150 kuća, a na obnovu čeka još 3.000 kuća.

Medved je rekao da razume ljude koji su ostali bez svojih domova, ali da će, kako je rekao, učniti sve da obnove i posleđu kuću.

S tim u vezi, kaže, očekuje sarađu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokalnim čelnicima.

Uveren je, dodao je, da će zajedničkim snagama završiti obnovu.

Upitan da li je realno očekivati da će stanovnici Banije stradali u potresu do ove zime biti u čvrstim objektima, pod krovom, Medved kaže da će učiniti sve da se do sezone grejanja 20.000 porodica vrati u svoje domove.

- Ali, bilo bi neodgovorno obećati da će do naredne zime biti obnovljeni centri Petrinje, Gline ili Siska, što je, kako kaže, gotovo nemoguće.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Banija: Pola godine od zemljotresa - 3.000 kuća čeka obnovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021

Potpredsednik hrvatske vlade i šef Štaba za obnovu zemljotresom pogođenog područja Tomo Medved izjavio je da je na Baniji, za četiri meseca nakon potresa, obnovljeno 70 kuća, u toku je obnova 150 kuća, a na obnovu čeka još 3.000 kuća...Medved je u intervjuu za zagrebački Večernji list rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.