Kikindu sinoć pogodio zemljotres

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindu sinoć pogodio zemljotres

Zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale pogodio je noćas Kikindu i okolna mesta. Tu informaciju potvrdio je na svom sajtu i Republički seizmološki zavod. Podrhtavanje tla izazvalo je strah i uznemirenosti ljudi, ali drugih, većih materijalnih posledica po objekte nije bilo.

Zemljotres koji je noćas oko 1 sat i 28 minuta iza ponoći registrovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u regionu Kikinde, probudio je i uznemirio građane. Za razliku od onih koji su eventualno nastavili da spavaju, mnoge ljudi zapravo nisu bili sigurni šta se dešava.

Iako je podrhtavanje probudilo većinu Kikinđana i okolnih mesta, prema zvaničnim informacijama iz Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi, razloga za dodatan strah i paniku nema. Potres nije izazvao oštećenja na objektima.

"Područna Vatrogasno-spasilačka jedinica Odeljenja za vanredne situacije odmah je bila obaveštena od strane Republičkog centra za obaveštavanje da je registrovan zemljotres sa epicentrom u Kikindi. Jačina zemljotresa bila je 3,4 stepena Rihterove skale. To je zemljotres nakon kojeg se ne očekuju velika oštećenja. Vatrogasno-spasilačka jedinica u Kikindi nije imala ni jednu intervenciju u toku noći, niti je obaveštena o nekoj većoj materijalnoj šteti", kaže Zoran Budiša, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi.

Iako zemljotres jačine 3,4 stepena Rihterove skale na sreću nije potres koji može da izazove veće oštećenja na objektima i značajniju materijalnu štete, ostaje bojazan od daljeg podrhtavanja tla na severu Banata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.