Jak zemljotres u Japanu

Izvor: B92, 21.Feb.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u Japanu

Zemljotres jačine 5,7 stepeni po Rihterovoj skali potresao je danas ostrvo Hokaido na severu Japana, ali nije izazvao žrtve niti materijalnu štetu.

Zemljotres je pogodio jugozapadni deo ostrva na dubini od 30 kilometara, saopštila je Japanska meteorološka agencija, preneo je AP.

Agencija je navela da zemljotres nije izazvao cunami.

Portparol japanske vlade Jošihide Suga izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na konferenciji za novinare da nema izveštaja o većoj materijalnoj šteti, ali da je u premijerovoj kancelariji uspostavljena hitna radna grupa.

On je rekao da nisu uočene nepravilnosti na nuklearnim elektranama u toj oblasti.

Isto područje pogođeno je zemljotresom jačine 6,7 stepeni u septembru kada je život izgubilo 40 osoba, a na desetine je bilo povređeno.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jak zemljotres potresao Japan

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2019

TOKIO - Zemljotres jačine 5,7 stepeni po Rihterovoj skali potresao je danas ostrvo Hoakido na sjeveru Japana, ali nije izazvao žrtve niti materijslanu štetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.