U snažnom potresu u Argentini najmanje troje povređenih, osetio se i u Čileu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 09:02

U snažnom potresu u Argentini najmanje troje povređenih, osetio se i u Čileu

U zemljotresu jačine 6,4 stepena koji je jutros rano pogodio severozapad Argentine u blizini granice sa centralnim Čileom, povređene su najmanje tri osobe, saopštile su danas lokalne vlasti.

"Dvoje dece i jedna odrasla osoba hospitalizovani su u provinciji San Huan u Argentini nakon zemljotresa koji se dogodio nešto pre ponoći“, rekao je provincijski guverner Serhio Unak, prenosi AP.

On je naveo da je snažan potres prouzrokovao rušenje kuća, oštećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na putevima i na nekim drugim objektima u više gradova u zemlji, kao i prekide u snabdevanju strujom i vodom.

Snažan zemljotres, jačine 6,4 stepena po Rihteru pogodio je rano jutros zapad Argentine, u oblasti koja se graniči sa Čileom, a potres su osetili stanovnici obe južnoameričke države, a Američka geološka služba je potvrdila da je epicentar je bio 27,6 kilometara jugoistočno od grada Porsito na dubini od 14 kilometara.

Ovaj jak potres se osetio i u glavnom gradu Čilea, Santjagu, koji se nalazi na oko 300 kilometara udaljen od epicentra zemljotresa, a čileanski zvaničnici su saopštili da nije bilo zabeležene štete u toj zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Snažan zemljotres pogodio Argentinu i Čile

Izvor: Blic, 19.Jan.2021

Snažan zemljotres, jačine 6,4 stepena po Rihteru, pogodio je rano jutros severozapad Argentine, u oblasti koja se graniči sa Čileom, zbog čega su potres osetili stanovnici obe južnoameričke države.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.