Izvor: RTS, 19.Avg.2020, 07:54

Snažan zemljotres u Indoneziji, nema rizika od cunamija

Zemljotres jačine 6,8 stepeni pogodio je oblast kod ostrva Sumatra u Indoneziji, gde su se osetila snažna podrhtavanja iako su seizmološke agencije saopštile da nema rizika od cunamija.
Kako navode, za sada nisu prijavljene žrtve niti je poznato da je pričinjena materijalna šteta.

Zemljotres je zabeležen na dubini od 10 kilometara, saopštio je Geološki topografski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institut SAD, prenosi Rojters.
Indonežanska agencija za meteorologiju, klimatologiju i geofiziku navodi da se zemljotres osetio u gradovima u toj oblasti, uključujući u Benkuluu, koji je najbliži epicentru, kao i u Padangu.
"Do sada nije bilo izveštaja o pričinjenoj šteti nakon zemljotresa", navela je agencija, dodajući da ne postoji opasnost od cunamija.
Jedan korisnik na Tviteru saopštio je da se prvo dogodio jedan zemljotres, a da se potom osetio veći i snažniji potres.
Evropsko-mediteranski seizmološki centar objavio je na društvenim mrežama da je zemljotres, nešto posle ponoći, pogodio nekoliko oblasti na jugu Sumatre.
Kako je ranije objavljeno, drugi zemljotres iste jačine pogodio je oblast 130 kilometara zapadno od inonežanskog grada Bengkulu.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snažan zemljotres u Indoneziji, nema rizika od cunamija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020

Zemljotres jačine 6,8 stepeni pogodio je oblast kod ostrva Sumatra u Indoneziji, gde su se osetila snažna podrhtavanja iako su seizmološke agencije saopštile da nema rizika od cunamija...Kako navode, za sada nisu prijavljene žrtve niti je poznato da je pričinjena materijalna šteta...Zemljotres...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.