Dete umrlo u bolnici, raste broj žrtava potresa FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Sep.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dete umrlo u bolnici, raste broj žrtava potresa FOTO/VIDEO

Zemljotres koji je pogodio Meksiko je proglašen “najjačim u poslednjih sto godina“, a broj žrtava raste.

Potres snage 8,2 stepena Rihterove skale je usmrtio 23 osobe u meksičkoj državi Oahaka, sedmoro je stradalo u Ćiapasu.

Lokalni mediji prenose i da je u državi Tabasko preminulo dvoje dece, jedno od njih je bilo u bolnici priključeno na respirator, koji je prestao da radi zbog nestanka struje.

“Ovo je stravičan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljotres, najveći u poslednjih stotinu godina“, rekao je predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto.

On je istakao i da je potres osetilo 50 miliona od ukupno 120 miliona građana Meksika, kao i da se podrhtavanje osetilo i u Gvatemali, koja se graniči sa državom Ćiapas.

Zemljotres je pokrenuo i cunami, u Salini Krus je registrovano da su talasi bili visoki oko jedan metar, a zvaničnici su upozorili stanovništvo na moguće nove potrese.

Zatvorene su i škole u 11 država, uključujući i prestonicu, pošto postoji opasnost od rušenja objekata.

Meksiko se nalazi na pet tektonskih ploča, a njihovo pomeranje ga čini jednom od država sa najvećom seizmološkom aktivnošću na svetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.