Dan Sektora za vanredne situacije obeležen i u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 14:08

Dan Sektora za vanredne situacije obeležen i u Novom Sadu

Dan Sektora za vanredne situacije obeležen je i u Novom Sadu. Najnovija vozila i svoje zanimanje predstavili su vatrogasci – spasioci kako građanima, tako i deci koja su se pre podne zatekla na Trgu slobode. S ciljem efikasnijeg rada te službe MUP-a, najavljuju se značajna ulaganja, među kojima je i izgradnja Regionalnog centra u Novom Sadu.

Znatiželjni mališani iz novosadskih vrtića i škola mogli su da čuju dosta zanimljivosti o radu vatrogasaca, kao i da iz prve ruke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saznaju kako se gasi požar ili kako treba postupati kada je zemljotres. I prethodnih dana, organizovane su edukativne posete i to u 38 obrazovnih institucija u Južnobačkom okrugu. Ulaganje u vozni park, kao i povećanje broja vatrogasaca prioriteti su u narednom periodu, dok je u opremanje Vatrogasne brigade, Grad Novi Sad u minulom periodu uložio 83 miliona dinara. Pored toga, značajan korak jeste i izgradnja Regionalnog centra između Novog Sada i Veternika.

"Projekti se izrađuju uz pomoć Grada, a u izgradnji i investiranju čitavog tog projekta, koji je od državnog značaja, učestvuju i Pokrajina i Republika", kaže Ivan Radisavljević, zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu.

Što se broja intervencija tiče na području Južnobačkog okruga, do sada je u proseku sa prethodnim godinama, a konačan broj zavisi od toga, kakva će jesen biti i kako će se poljoprivrednici ponašati u ataru. Pored aktivnosti u svom okrugu, trebalo bi istaći profesionalnost i humanost novosadskih vatrogasaca u gašenju vatrene stihije u Kladovu i Grčkoj, pre mesec dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.