Da li Kim opet isprobava nuklearke? U Severnoj Koreji zabeležen novi zemljotres

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Kim opet isprobava nuklearke? U Severnoj Koreji zabeležen novi zemljotres

Oper potresi u toj zemlji

U Severnoj Koreji je registrovan zemljotres jačine 3,4 rihtera, saopštila je kineska agencija za praćenje potresa zemlje.

KOREJSKO BURE BARUTA: Koliko fali Trampu da pošalje rakete i na Pjongjang?

Još uvek nije poznato da li je u pitanju još jedna nuklearna proba koju izvodi ta zemlja pod direktivom Kim Džong Una. Potres se desio u subotu u 16.29 po lokalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vremenu u blizini područja Kilju, izveštavaju južnokorejske novinske agencije.

Kako prenosi AFP, taj potres, za koji su Kinezi saopštili da se sumnja da je posledica eksplozije, zabeležen je na severoistoku zemlje, nedaleko od mesta sa koga ta zemlja izvodi nuklearne probe. Južnokorejska meteorološka služba je, međutim, saopštila da je zemljotres bio jačine tri stepena, ali i da je jasno da zemljotres nije izazvala veštačka eksplozija.

Epicentar zemljotresa nalazi se nedaleko od mesta gde je 3. septembra u Severnoj Koreji zabeležen potres, za koji se istpostavilo da je u stvari bio nuklearna proba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.