Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 12:41

Andrej Plenković u Petrinji i Sisku, dve godine nakon zemljotresa

Gotovo dve godine od razornog zemljotresa, predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković danas je u radnoj poseti Petrinji i Sisku, gde mnoge porodice, čiji su domovi stradali u potresu, još žive u kontejnerima.

Hina prenosi da je Plenković najveću pažnju posvetio dinamici obnove područja stradalog od katastrofalnog potresa, pa je u Petrinji najpre obišao jednu porodičnu kuću u izgradnji, u koju bi uskoro trebalo da se useli jedna četvoročlana porodica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Premijer je obišao i Veteranski centar u Petrinji koji je uređen rekonstrukcijom bivše kasarne.

Veteranski centar uz one u Daruvaru, Sinju i Šibeniku četvrti je u Hrvatskoj. Njegova je vrednost 95 miliona kuna, a gradi se od juna 2020. Nakon potresa zgrada je dodatno oštećena pa je uloženo dodatnih 10 miliona kuna. Centar je prilagođen osobama s invaliditetom i imat će 89 smeštajnih jedinica. Opremanje Centra je u toku i zapošljavaće 30 osoba.

Plenković će posetiti i kasarnu "Pukovnika Predraga Matanovića" gde će imati radni sastanak s članovima vlade o toku obnove u županiji. Potom će učestvovati na svečanosti uručenja ugovora i sporazuma između resornih ministarstava i tela i ustanova Sisačko-moslavačke županije.

Premijer će u Sisku obići gradilište Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak, a sastaće se i sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, s kojim će obići radove na obnovi Katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Posetu Sisačko-moslavačkoj županiji će završiti obilaskom gradilišta autoceste Zagreb - Sisak (Selsko polje).
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.