Ambasador Zarić za RTS: Među povređenima nema srpskih državljana

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Zarić za RTS: Među povređenima nema srpskih državljana

Među povređenima i poginulima u zemljotresu nema državljana Srbije, kaže za RTS ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić. Još je rano da se utvrdi tačan broj žrtava, dosta objekata je oštećeno, naročito u mestu Tumana, napominje Zarić.
Miroljub Zarić kaže da, prema podacima albanskih vlasti, među povređenima i poginulima nema stranaca.

U Tirani trenutno boravi stotinak srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privrednika koji su došli zbog Međunarodnog sajma i svi su na bezbednom.
"Bilo je malo panike jer je deo njih smešten u najvišem hotelu u Tirani, sa 23 sprata, ali niko nije povređen", ističe Zarić.
Ambasador Srbije u Tirani kaže da će se više o broju žrtava i materijalnoj šteti znati kad se situacija malo smiri.
"Dosta objekata je oštećeno. U mestu Tumane, koje je nekih 35 kilometra od Tirane prema Skadru, srušeno je najviše objekata. Uglavnom, prema informacijama njihovih medija, porušeni su stariji objekti. Ima dosta porušenih objekata u Draču, takođe, a u Tirani ima dosta oštećenih zgrada", navodi Zarić.
Direktor Centra za regionalnu saradnju Privredne komore Srbije Aleksandar Radovanović, koji se sa pedeset privrednika iz Srbije nalazi u Tirani, rekao je za RTS da je potres dugo trajao.
"Ja sam bio smešten na 20. spratu hotela i bilo je jako neprijatno. Celu noć nismo spavali, imali smo još jedan udar u 7.10 časova", naveo je Radovanović.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RAZORNI ZEMLJOTRESI U ALBANIJI Ambasador: Među povređenima nema Srba

Izvor: Blic, 26.Nov.2019

Među povređenima i poginulima u zemljotresu koji je rano jutros pogodio Albaniju nema državljana Srbije, rekao je ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.