AMERIKU ČEKA POLITIČKI ZEMLJOTRES: Tramp poslao jasan signal - evo šta se dešava u Ajovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2021, 23:33

AMERIKU ČEKA POLITIČKI ZEMLJOTRES: Tramp poslao jasan signal - evo šta se dešava u Ajovi

Bivši američki predsednik Donald Tramp mitingom u Ajovi koji se održava večeras po lokalnom vremenu, poslao je najjasniji signal do sada kako planira da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine, piše američki „Hil“.

Masovni događaj u Ajovi dolazi neposredno nakon informacija da su Trampovi saradnici uspeli da ga ubede da još ne ozvaniči predsedničku kandidaturu, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << taj medij i dodaje da poslednja istraživanja pokazuju Trampa kao idealnog kandidata republikanaca.

Tramp je želeo da javno objavi kandidaturu, ali je prihvatio argument da su sada najvažniji izbori za Predstavnički dom Kongresa i trećinu mesta u Senatu 2022. godine, te da bi njegova kandidatura mogla da omete napore Republikanaca, tvrdi američki medij.

To će pokazati i na mitingu u De Mojnu, gde će na binu izaći sa nekoliko republikanskih senatora i kongresmena koji se suočavaju sa reizborom 2022. godine, podvlači „Hil“.

Međutim, ono što neće moći da izbegne je simbolika mitinga u Ajovi. Kako navodi američki medij, brojni potencijalni predsednički kandidati kroz istoriju upravo su u toj državi započinjali kampanju, i to nekoliko godina pre izbora.

Dejvid Kohel, republikanski veteran iz Ajove navodi da je Tramp prethodno držao mitinge poslednjih meseci i u DŽordžiji i Ohaju, dovodeći u pitanje simbolički značaj Ajove. Međutim, kako dodaje, "Tramp je dao nekoliko veoma važnih indikacija kako želi da se kandiduje na predsedničkim izborima".

Kohel ističe da je Ajova „sigurna teritorija“ za Trampa, što podržavaju i poslednja istraživanja javnog mnenja. Tako je čak 53 odsto ispitanika u toj državi odgovorilo da ima pozitivan stav o njemu, nasuprot 45 odsto negativnih, što je bolji rezultat nego u bilo kom trenutku Trampovog predsedničkog mandata.

Sa druge strane, aktuelni predsednik DŽo Bajden pozitivan je za 37 ispitanika u Ajovi, a negativan za 61 odsto.

Tramp je nekoliko puta u javnim nastupima nagoveštavao mogućnost da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024, ali nije eksplicitno rekao da će ući u predsedničku trku.

Takođe, on je upućivao i "strelice" ka potencijalnim republikanskim protivkandidatima za nominaciju, kao što je Ron de Santis, navodi "Hil".

- Ako bih se suočio sa njim, lako bih ga pobedio, kao i bilo kog drugog. Ako se ja kandidujem za republikanskog kandidata, drugi će odustati - rekao je Tramp za Jahu fajnans.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.