Kraljevu odobreno pet miliona dinara pomoći

Izvor: Beta, 03.Nov.2010, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevu odobreno pet miliona dinara pomoći

KRALJEVO, 3. novembra 2010. (Beta) - Vlada Srbije odmah će uplatiti pet miliona dinara kratkoročne pomoći Kraljevu za saniranje posledica zemljotresa, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković koji je učestovao na sastanku Kriznog štaba u Kraljevu.

Nakon sednice Kriznog štaba, na kojoj su učestovali i ministri odbrane Dragan Šutanovac i zdravlja Tomica Milosavljević, Cvetković je izjavio da će Vlada uputiti i dugoročnu pomoć, nakon što se utvrde posledice i šteta od zemljotresa.

On je precizirao da je pet miliona dinara izdvojilo Ministarstvo za državnu upravi i lokalnu samoupravu, a da će biti uplaćen i milion dinara za narodne kuhinje u Kraljevu.

Premijer je naveo da će Vlada Kraljevu dostaviti gradjevinski materijal, delove nameštaja i odeću, u dogovoru sa kriznim štabom.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je posetio vojnu kasarnu "Jovan Kursula" i istakao da je Vojska Srbije spremna da pomogne civilnom stanovništvu ukoliko za to bude bilo potrebe.


Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voda u Kraljevu nije za upotrebu

Izvor: S media, 03.Nov.2010

Prve analize uzoraka vode iz gradskog vodovoda pokazale su da voda nije za piće niti pripremanje hrane rekao je danas direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu dr Aleksandar Macan..."Voda se može koristiti samo za higijensko-sanitarne potrebe", rekao je Macan na sednici Okružnog i Gradskog štaba...

Nastavak na S media...

Pristiže pomoć

Izvor: S media, 03.Nov.2010

Javno preduzeće PTT saobraćaja "Srbija", Telekom Srbije, Državna lutrija Srbije i kompania Idea upućuju pomoć Kraljevu, kako bi se sanirale štete od sinoćnog zemljotresa...Javno preduzeće PTT saobraćaja "Srbija" uputilo je danas pet miliona dinara pomoći opštini Kraljevo, gde je snažan zemljotes...

Nastavak na S media...

Vlada Srbije podržala kampanju "Ujedinjeni protiv droge"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2010, 16:56

BEOGRAD -..Na današnjoj sednici Vlade Srbije, predsednik Vlade Mirko Cvetković i ministri nosili su bedž sa oznakom kampanje "Tvoje NE. Menja sve", saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja...Na taj način Vlada Srbije pružila je podršku kampanji "Ujedinjeni protiv droge" čiji je cilj ujedinjenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.