Cvetković u kontroli obnove Kraljeva

Izvor: Politika, 28.Dec.2010, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković u kontroli obnove Kraljeva

Premijer Mirko Cvetković je ponovio obećanje da će sanacija posledica zemljotresa biti okončana 1. oktobra naredne godine

Kraljevo – Mirko Cvetković, predsednik Vlade Republike Srbije, posetio je juče Kraljevo. Razlog njegovog trećeg dolaska od novembarskog zemljotresa je, kako je i sam naglasio, ,,uvid na terenu kako se realizuju napori vlade Srbije u otklanjanju posledica ove nepogode”.

On je zato obišao nekoliko gradilišta. U dvorištu Žike Zečevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i Ljiljane Zečević u prigradskom naselju Jarčujak uverio se da će tri montažne kuće za ove višečlane porodice uskoro biti spremne za useljenje. Tu su radnici GP „Lešević” iz Kraljeva obavljali završne radove.

Stoga je premijer, uz zadovoljstvo, odao i priznanje, pre svih, ministru Milanu Markoviću, kao koordinatoru vlade, gradonačelniku Ljubiši Simoviću i njegovim saradnicima za do sada obavljen posao. Onda je naglasio:

– Sledeće godine ćemo nastaviti sa ovim aktivnostima i verujem da će do 1. oktobra naredne godine ovaj proces biti okončan. Biće to zaista značajan uspeh da za manje od godinu dana saniramo sve posledice teškog zemljotresa – rekao je premijer Cvetković.

Inače, kako je planirano, do novogodišnjih praznika u Kraljevu i okolini pod krovom će biti stotinu montažnih kuća. Odgovarajući na novinarsko pitanje premijer Cvetković je objasnio da neće moći da prisustvuje okončanju gradnje stote kuće, ali tu zauzetost nije pravdao mogućom rekonstrukcijom vlade već je dodao:

– O rekonstrukciji vlade, ako je bude, razgovaraće se u januaru tako da do Nove godine, zbog te teme, neću biti zauzet – odgovorio je ukratko premijer Mirko Cvetković u Kraljevu.

M. Dugalić

-----------------------------------------

Veskovići u novoj kući

Slobodan Petrović, generalni direktor ,,Imleka” predao je juče ključeve nove montažne kuće, veličine 52 kvadrata, porodici Vesković iz Sirče kod Kraljeva. Ovu porodicu, pored osamdesetpetogodišnjeg Milana Veskovića, čine njegov sin, snaha i dvoje unučadi, a ostali su bez kuće u novembarskom zemljotresu. Nova kuća je i pored lošeg vremena završena za tri nedelje, a direktor Petrović je izrazio zadovoljstvo što su mogli da pomognu, kako je rekao, „bar jednom u selu gde su preko svojih kooperanata već godinama prisutni”. ,,Imlek” je poklonio i frižider, šporet, mašinu za rublje i građevinski materijal za štalu, koja im je, takođe u zemljotresu, oštećena.

M. D.

objavljeno: 29.12.2010.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.