Beograd pomaže Kraljevo sa pet miliona dinara

Izvor: Studio B, 04.Nov.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd pomaže Kraljevo sa pet miliona dinara

Odlukom gradonačelnika Beograda, zemljotresom pogođenom Kraljevu juče je uplaćena pomoć od pet miliona dinara.

Kraljevo su posetili Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika Beograda, i Slobodan Šolević, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.

Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva, informisao je goste da su u ovom trenutku na terenu 24 građevinske komisije i da je do sada primljeno 4.000 oštećenih objekata. Od analiziranih 700 objekata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << njih 120 je zbog velikih oštećenja stavljeno van funkcije. Vodosnabdevanje je u potpunosti obnovljeno, ali se voda još uvek tretira kao tehnička i nije za piće, dok je situacija sa snabdevanjem strujom rešena 95 odsto.

Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika Beograda, rekao je da su razmere štete bile vidljive već pri samom prilasku okolini Kraljeva i da će grad Beograd učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

- Grad Beograd je uplatio ovu pomoć i spremni smo da pored te, pružimo i svaku drugu vrstu pomoći, jer znamo da je situacija krajnje kritična. Zbog toga apelujemo i na ostale građane i ljude dobre volje da pomognu, jer mislimo da je sada prilika da pokažemo solidarnost. Građanima Kraljeva dogodio se jedan od najjačih zemljotresa koji su ikad pogodili ovo područje, grad Beograd je toga svestan i zato vas još jednom uverevamo da i ubuduće možete računati na našu pomoć - rekao je Aleksandar Šapić.

Slobodan Šolević, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao je da je odmah posle zemljotresa beogradski štab bio u pripravnosti da na svaki potreban način pomogne Kraljevu.

- Mi smo juče uputili jednu ekipu iz Gradskog zavoda za javno zdravlje kako bismo pomogli kolegama iz Kraljeva u ispitivanju ispravnosti vode. Spremni smo da uvažavanjem vaših procena na svaki način dodatno pomognomo, a dnevno smo u kontaktu i sa Upravom za vanredne situacije grada Beograda, koja je dobro opremljena i čiji je jedan spasilački tim upućen takođe na ovo područje. Beograd je solidaran sa svakim gradom u Srbiji i zato nemojte oklevati da zatražite našu pomoć - rekao je Slobodan Šolević.

Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva, zahvalio je na pomoći gradonačelniku Draganu Đilasu, gostima i svim Beograđanima koji su, prema njegovim rečima, uvek bili primer solidarnosti.

- Vaša podrška je došla u pravom trenutku. Finansijska pomoć nam je trenutno najprotrebnija, jer smo urgentnu građevinsku pomoć uspeli da obezbedimo. U ime svih građana Kraljeva, hvala gradonačelniku, Gradskoj upravi i svim stanovnicima Beograda, i nadamo se da ćemo i u budućnosti dobro sarađivati - rekao je gradonačelnik Simović.

Susretu sa gradonačelnikom Kraljeva prisustvovao je i Milan Vuković, sekretar za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delta gradi tri kuće u Kraljevu

Izvor: B92, 04.Nov.2010

Kraljevo -- Kompanija Delta Holding izgradiće tri kuće u selu Vitanovac, nedaleko od Kraljeva, koje je najviše stradalo u snažnom zemljotresu...Donacija je, kako je saopštila kompanija, doprinos naporima da se hitno pruži pomoć porodicama koje su ostale bez svog doma. ..Izgradnja će biti završena...

Nastavak na B92...

POMOĆ KRALJEVU STIŽE SA SVIH STRANA

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010

KRALJEVO - Grad Beograd uplatiće danas pet miliona dinara Kraljevu za otklanjanje posledice jakog zemljotresa, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić u zgradi kraljevačke opštine...Šapić je pozvao sve građane Srbije da u skladu sa mogućnostima pomognu građanima Kraljeva...

Nastavak na Kurir...

Pomoć Kraljevu stiže i od Beograda

Izvor: Glas javnosti, 05.Nov.2010, 08:53

KRALJEVO - Grad Beograd uplatiće pet miliona dinara Kraljevu za otklanjanje posledice jakog zemljotresa, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić u zgradi kraljevačke opštine...Šapić je pozvao sve građane Srbije da u skladu sa mogućnostima pomognu građanima Kraljeva koji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.