Zavod za javno zdravlje kontroliše jelovnike u vrtićima u Požarevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavod za javno zdravlje kontroliše jelovnike u vrtićima u Požarevcu

U vrtićima Predškolske ustanove Ljubica Vrebalov u Požarevcu hrana se sprema u šest kuhinja prema unapred definisanom jelovniku koji sastavlja tim u saradnji sa nutricionistom, izjavila je danas direktorka te ustanove Marija Bajić.

Ona je kazala da kontrolu ispravnosti hrane obavlja Zavod za javno zdravlje Požarevac, a ako je jelovnik ispravan u kalorijskom i energetskom smislu, direktorka vrtića ga potvrđuje i verifikuje na mesec dana.

"Jelovnik se pravi za svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mesec, prema preporukama nutricioniste koji zajedno sa kuhinjskim timom sastavlja jelovnik prema pravilniku šta sve treba deca da unesu u toku dana, zatim u Zavodu za javno zdravlje ga pregleda", objasnila je direktorka PU Ljubica Vrebalov Marija Bajić.

Ona je dodala da se svaki obrok koji se u vrtiću sprema uzorkuje i čuva u specijalnim sterilnim posudama 72 sata.

Kontrolu obavlja Zavod za javno zdravlje Požarevac sa kojim vrtići svake godine potpisuju ugovor.

Bajić je kazala da se osim kotrole hrane, dva puta godišnje vrši i kompretan sanitarni pregled, dok se interni pregled rade jednom mesečno tako što se uzima deset briseva iz kuhinje, kupatila i sa igračaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.