Vodič za testiranje na koronavirus: Kako, gde i koliko košta VIDEO

Izvor: B92, 29.Jun.2020, 14:49

Vodič za testiranje na koronavirus: Kako, gde i koliko košta VIDEO

Usled sve većih redova za testiranje na koronavirus, nije loše da se podsetimo ko sve može da radi testove, koliko koštaju, kao i kakvi sve testovi postoje.

Test na Kovid 19 na lični zahtev mogu da obave:

* Građani koji putuju u inostranstvo, a ne ispunjavaju barem jednu od navedenih indikacija za koronavirus.

* Svi putnici u međunarodnom saobraćaju koji napuštaju teritoriju Srbije, bilo da su srpski ili strani državljani

* Zaposleni u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravnom subjektu na grupni zahtev

* Svi ostali na pojedinačni zahtev

Kako biste se testirali, potrebno je da uplatite 1.200 dinara za brzi serološki test, ili 6.000 dinara za testiranje RT PCR metodom. Serološki test pokazuje da li je neko imao koronavirus, a RT PCR testovi pokazuju da li je neko trenutno zaražen.

Ovde se nalaze primeri uplatnica.

Sa ličnom kartom, zahtevom za testiranje i popunjenom uplatnicom javite se u najbližu ustanovu koja nudi uslugu komercijalnog testiranja

Testiranje na lični zahtev može se zakazati i na 060 71 71 89. Ta testiranja rade se radnim danom i subotom, a rezultati stižu isključivo na e-mail adresu. Ne može se svuda raditi, već samo onde gde ima kovid bolnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.