Visok pritisak može da ubije: Ako osetite ove simptome, hitno kod lekara

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visok pritisak može da ubije: Ako osetite ove simptome, hitno kod lekara

Ekstremno visok pritisak ugrožava zdravlje i život, a evo kako da prepoznate njegove simptome na vreme.

Visok krvni pritisak je opasan za organizam, ali ekstremni visok krvni pritisak dovodi do iznenadne i brze smrti, piše Lepa & srećna.

Ekstremno visok krvni pritisak ugrožava zdravlje organa i može da zaustavi rad srca.

Ako imate blago povišen krvni pritisak, najčešće nećete osećati simptome, ali ako patite od ekstremne hipertenzije, osetićete >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sledeće: jaku glavobolju, bol u grudima, vrtoglavicu i mučninu, a može doći i do curenja krvi iz nosa.

Ekstremno visok pritisak uzrokuje zastoj srca i srčani udar, ali uz određene promene u načinu ishrane, životnim navikama i adekvatnu terapiju, ova bolest može da se drži pod kontrolom.

Stručnjaci ističu da osobe starije od 40 godina treba da proveravaju krvni pritisak najmanje jednom u 5 godina kako bi se na vreme otkrila opasnost od ekstremne hipertenzije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.