Uručeno više od 14,4 miliona dinara porodilištu Narodni front

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 16:02

Uručeno više od 14,4 miliona dinara porodilištu "Narodni front"

Kompanija dm drogerie markt uručila je donaciju porodilištu GAK "Narodni front" u vrednosti od 14.436.120 dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima, Odeljenje neonatologije dobiće tri nova savremena medicinska uređaja – ultrazvučni aparat s tri sonde, uređaj za skrining sluha i "ICU monitor" za zbrinjavanje beba na intenzivnoj nezi u prvim danima nakon rođenja.

Nabavkom ove opreme kompanija dm omogućila je kvalitetnije preglede i negu za novorođenčad, a lekarima i medicinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osoblju znatno olakšala rad i unapređenje neonatalne službe. Prilikom prijema donacije, prof. dr Željko Miković, direktor GAK „Narodni front“, izjavio je, između ostalog, da se kompanija dm ovom donacijom svrstala u red najvećih donatora ove klinike.

"Ovim humanim i vrednim gestom kompanija dm svrstava se u red najvećih donatora klinike GAK ’Narodni front’ i društveno najodgovornijih kompanija u Srbiji. Prošle godine na odeljenju neonatologije Klinike zbrinuto je i lečeno ukupno 8.264 novorođenčadi, od čega je 1.009 (12%) nedonoščadi. U istom periodu klinika je pružila intenzivnu ili specijalnu negu za oko 2.300 novorođenčadi, a zbog potrebe dalje reanimacije, nege i lečenja neonatoloških bolesti neophodno je da imamo najsavremeniju medicinsku opremu – i tu potrebu je dm prepoznao. Ultrazvučni aparat za novorođenčad koji nam je doniran predstavlja svetski standard u neinvazivnoj dijagnostici i skriningu novorođenčadi, a mi ćemo ga koristiti i za ranu ekspertnu dijagnostiku urođenih srčanih mana, kao i anomalija abdominalnih organa. Ovaj uređaj omogućiće monitoring dece na terapijskoj hipotermiji i time znatno uticati na prognozu, ishod i dalje terapijske strategije", izjavio je prof. Miković.

Kako ističu iz najvećeg drogerijskog lanca u Evropi, ova donacija samo je nastavak osluškivanja potreba zajednice i podrške najvažnijim društvenim grupama u našem okruženju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.