Uputstva Ministarstva zdravlja: Kako da sprečimo zarazu koronavirusom VIDEO

Izvor: B92, 28.Feb.2020, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uputstva Ministarstva zdravlja: Kako da sprečimo zarazu koronavirusom VIDEO

Epidemija koronavirusa započela je u Kini i već se proširila na druge zemlje. Simptomi virusa su temperatura i kašalj. Tim stručnjaka u saradnji sa vladinim agencijama radi na sprečavanju virusa u Srbiji.

Kako bismo umanjili rizik od zaraze, potrebno je da svi brinemo o higijeni i da pratimo uputstva Ministarstva zdravlja:

1. Pojačana i česta higijena ruku, naročito pre i posle jela i posle kijanja ili kašljanja.

2. Pokrivanje nosa i usta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilikom kašljanja ili kijanja papirnom maramicom ili rukavom u pregibu lakta.

3. Ukoliko osetite simptome, ostanite kod kuće, klonite se javnih mesta. nemojte odlaziti na posao, u školu ili obdanište.

4. Ako ste doputovali iz Kine, severne Italije ili drugog žarišta, stupite u kontakt s Ministarstvom zdravlja. U narednih 14 dana ostanite kod kuće i smanjite kontakte sa ukućanima.

Poštovanje preporuka i uputstava može da spreči širenje koronavirusa u Srbiji. Za više informacija posetite Covid19.rs, posebnu stranicu Ministarstva zdravlja Republike Srbije na internetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.