Uprkos preporukama: Ova zemlja i dalje koristi hidroksihlorokin

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 18:25

Uprkos preporukama: Ova zemlja i dalje koristi hidroksihlorokin

Lekari u Indoneziji nastaviće da prepisuju hidroksihlorokin, kontroverzni lek protiv malarije koji se daje pacijentima sa umerenim ili teškim simptomima kovida 19.

Efekti terapije, međutim, biće i dalje strogo kontrolisani, izjavio je danas predstavnik kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Džakarti, prenosi Rojters.

Vlada Indonezije, četvrte najmnogoljudnije zemlje na svetu, u martu je izdala preporuku za masovno korišćenje hlorokina i njegovog derivata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hidroksihlorokina u lečenju obolelih od kovida 19.

Ove nedelje Svetska zdravstvena organizacija je najavila da privremeno obustavlja istraživanje hidroksihlorokina u 30 zemalja sveta, među kojima je i Indonezija, i preporučila da se lek povuče iz terapije obolelih od kovida 19.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.