Upala pluća nekada bude i jedini simptom koji se pojavi kod korone VIDEO

Izvor: B92, 13.Jul.2020, 14:30

"Upala pluća nekada bude i jedini simptom koji se pojavi kod korone" VIDEO

Veoma je malo objavljenih studija o deci oboleloj od kovid-19. U Evropi je preminulo četvoro od 582 zaražene dece.

Dvoje mališana imalo je prateće bolesti. Simptomi su uglavnom blagi, ali statistika pokazuje da svako deseto dete završi na intenzivnoj nezi.

"Simptomi koji se javljaju kod dece su do pre jedno mesec dana su bili potpuno blagi i krajnje nekarakteristični. Obično su to bili povišena temperatura, slabiji apetit, veoma često i stomačni problemi dijareja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili bilovi u stomaku. Međutim, poslednje dve nedelje javljajus e i simptomi koji dosta podsećaju na sipmtomatologiju kod odraslih a to su simptomi od strane gornjih disajnih puteva i donjih, odnosno javljaju se često pneumonije", rekao je pedijatar dr Saša Milićević.

On je rekao da je kod ovog virusa karakteristično to što veoma brzo može da dovede do upale pluća, ali i veoma neprimetno.

"Upala pluća nekada bude i jedini simptom koji se pojavi kod korone", naveo je pedijatar gostujući u "Jutru" na TV Prva.

Pogeldajte više u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.