Svetski dan borbe protiv hepatitisa: Nova terapija za tip C uskoro na listi?

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 15:15

Svetski dan borbe protiv hepatitisa: Nova terapija za tip C uskoro na listi?

"Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) će u najskorije vreme doneti novu listu lekova. Koji će se lekovi naći na listi odlučiće Centralna komisija za lekove, koja je već prioritizovala terapiju za lečenje hepatitisa C. Iz tog razloga očekujem da će najnovija pangenotipska terapija za hepatitis C biti stavljena na listu lekova, kao i da ćemo povećati broj pacijenata koji će dobijati najsavremenije terapije", najavila je Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO, na današnjoj konferenciji za novinare u organizaciji Udruženja "Hronos", povodom svetskog dana borbe protiv hepatitisa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škodrić: Sinofarm najefikasniji protiv delta soja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2021

Vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, kojom je vakcinisan najveći broj građana u Srbiji je među najefikasnijim cepivima protiv delta soja virusa korona, izjavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić apelujući na građane da se vakcinišu...Škodrić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.