Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu

Izvor: B92, 25.Feb.2021, 13:49

Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu

Procenat građana koji bi se vakcinisali raste u odnosu na prethodni period, a procenat ispitanika koji su protiv vakcinacije pao je na 24 procenta, rezultati su novog istraživanja agencije "Faktor plus".

Četvrtina građana ističe da bi se vakcinisalo bilo kom vakcinom, a vakcine određenog proizvođača preferira 21 posto ispitanika. Odgovor o vakcinaciji istraživačima nije dalo 11 procenata ispitanika.

Plan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakcinacije kao odličan ocenjuje 64 odsto ispitanika, 16 odsto ističe da je veoma dobar, 11 procenata ispitanika ocenjuje ga kao dobar, dok sedam posto ispitanih kaže da nije baš najbolji, a tek dva posto tvrdi da je loš.

Džonson i Džonson štite od korone i jednom dozom

Čak 60 odsto ispitanih kaže da je za uspešnu vakcinaciju najzaslužniji predsednik države Aleksandar Vučić, 11 posto zasluge daje Kini, za osam procenata zasluge pripadaju Vladi Srbije, a tri odsto da je zaslužna Rusija dok dva posto ocenjuje da je u pitanju EU.

Prema istraživanju, 68 procenata građana i dalje strahuje za zdravlje, 59 procenata plaši se ekonomskog razvoja situacije zbog pandemije, 30 procenata oseća solidarnost, 21 posto otuđenost, 11 procenata optimizam, a devet procenata ispitanika kaže da je dominantan osećaj depresija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021

Procenat građana koji bi se vakcinisali raste u odnosu na prethodni period, a broj ispitanika koji su protiv vakcinacije pao je na 24 procenta, rezultati su novog istraživanja agencije Faktor plus...Četvrtina građana ističe da bi se vakcinisalo bilo kojom vakcinom, a vakcine određenog proizvođača...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.