Studija pokazala koja vakcina daje više antitela - Astrazenekina ili Fajzerova

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 20:15

Studija pokazala koja vakcina daje više antitela - Astrazenekina ili Fajzerova

Prvo istraživanje britanskih naučnika koje je direktno upoređivalo imuni odgovor kod vakcina Fajzera i Astrazeneke utvrdilo je sličan nivo stvaranja antitela i nešto jači odgovor kada su u pitanju T ćelije kod osoba koje su primile britansku vakcinu, saopšteno je danas.

Britanski naučnici saopštili su da je u studiji, koja je utvrđivala razlike u imunom odgovoru na Fajzerovu i vakcinu protiv kovida 19 kompanije Astrazeneka, utvrđeno da obe izazivaju sličnu snažnu reakciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u stvaranju antitela nakon primljene prve doze kod osoba starijih od 80 godina.

Agencija navodi da je istraživanje takođe otkrilo da je važna komponenta imunološkog sistema, poznata kao T ćelije, pokazala jači odgovor kod onih koji su dobili vakcinu Astrazeneke nego što je bila kod onih koji su dobili Fajzerovu vakcinu, za šta naučnici smatraju da je podatak koji treba dalje proučavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Starije osobe imaju sličan nivo antitela nakon prve doze AstraZeneke i Fajzera

Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2021, 16:02

Prva studija koja je direktno uporedila imunološki odgovor na vakcine protiv koronavirusa Fajzer/Bionteka i AstraZeneke utvrdila je snažan i sličan odgovor kod osoba starijih od 80 godina nakon prve doze vakcina, objavili su britanski naučnici.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.