Izvor: B92, 14.Jun.2018, 19:47

Stručnjak: "Većina ljudi pogrešno jede picu " ovo je pravilan način"

Stručnjak: Većina ljudi pogrešno jede picu  ovo je pravilan način

Da li ste se ikada picu jeli presavijenu na pola ili iskljućivo koristite nož i viljušku?

Dok različiti regioni u Italiji su poznati po drugačijim stilovima pice jedno pravilo važi za sve – ona mora biti preklopljena pre konzumacije, te definitvno treba da zaboravite na upotrebu noža i viljuške, piše Njuz.com.

Stefano Siren, vlasnik i šef kuhinje u Verace piceriji u Sidneju, kaže da specifično rukovanje se svodi na to koliko je meka i tanka korica pice. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On savetuje da čitavu picu savijete u četiri dela poput novčanika.

“ U suštini potrebno je da poduhvatite ivice pice, leva i desna strana treba da se dodirnu. Tako će se lakše gristi i sprečićete curenje".

Stefano ističe da pica mora biti mekana, nikako hrskava, jer se upravo takva jedne u Nauolju, gradu u kome je nastao italijanski specijalitet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.