Štetna navika a svi to radimo: Zašto ne smete da dozvolite da voda za kafu dva puta proključa

Izvor: B92, 01.Feb.2023, 17:54

Štetna navika a svi to radimo: Zašto ne smete da dozvolite da voda za kafu dva puta proključa

Kada u žurbi stavimo vodu za kafu ili čaj, često nam se desi da je se setimo tek kada gotovo sva voda nestane. Većina nas samo dolije novu vodu u već proključalu i zakuva kafu.

Međutim, stručnjaci tvrde da je ova navika izuzetno štetna i da je se moramo rešiti što pre.

Čak i zdravi minerali na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac. Istraživavanja pokazuju da se duplim kuvanjem arsen, nitrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i fluor iz vode povećavaju, što je jako štetno za organizam.

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je u takvoj vodi za piće najveća opasnost visoka količina arsena, jer može da dovede do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Loše po zdravlje ako voda za kafu dva puta proključa

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2023, 14:00

Kada u žurbi stavimo vodu za kafu ili čaj, često nam se desi da je se setimo tek kada gotovo sva voda nestane.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.