Rusija trenutno proučava 1500 mutacija kovida 19

Izvor: B92, 17.Jan.2021, 14:26

Rusija trenutno proučava 1500 mutacija kovida 19

Gotovo 1.500 mutacija koronavirusa pronađeno je u Rusiji, izjavila je Ana Popova, direktorka ruske Federalne službe za fitosanitarninadzor i kontrolu (Rospotrebnadzor) na marginama naučne konferencije Gajdar foruma.

"To je važan aspekt ove pandemije i kontinuirano radimo na njemu. Do sada smo pronašli skoro 1.500 mutacija", naglasila je Popova, prenosi TAS S.

Prema njenim rečima, analiza informacija o mutacijama koronavirusa širom sveta je u toku u ruskom Institutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Mikrob".

"Mutacije o kojima se često govori u nekim zemljama, uglavnom evropskim, postale su očigledne još u septembru. Štaviše, prve promene ove vrste identifikovane su u junu", potvrdila je Popova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.