Recept za sreću: 12 anti-stres pravila za sva vremena

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za sreću: 12 anti-stres pravila za sva vremena

Činjenica da živimo u ekstremno stresnoj okolini svakim danom je sve očiglednija. Bez obzira na to, stres nije ništa novo – on je sa nama od davnih vremena. Pripremili smo vam nekoliko zanimljivih predloga kako da se oslobodite ovog napornog "saputnika“. Međutim, ono što je zanimljivo je da je poznati škotski pesnik 19. veka, Robert Louis Stevenson, sastavio ove savete pre više od 100 godina!

1. Odluči da budeš srećnaNauči da pronađeš zadovoljstvo u jednostavnim stvarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 2. Izvuci najbolje iz datih okolnostiNiko nema sve i svako ima neku tugu.3. Ne shvataj sebe preozbiljnoTo može dodatno da te optereti. 4. Ne shvataj ozbiljno kritikeNe možeš svakome da udovoljiš. 5. Ne dopusti da ti komšije određuju standarde – budi svojaKomšiluk ume da bude i pomalo čudan. Zavisi kako ti se zalomilo... 6. Bavi se stvarima u kojima uživaš ali ne budi u dugovimaUmerenost i racionalnost su veoma bitni. 7. Ne pozajmljuj problemeIzmišljene stvari se teže podnose nego stvarne. 8. Ne gaji neprijateljstva i zamerkeMržnja truje dušu. Izbegavaj ljude koji te čine nesrećnim. 9. Neguj brojne interese ili hobijeAko ne možeš da putuješ, čitaj putopisne knjige. 10. Ne gubi vreme razmišljajući o žaljenjima i greškamaTo nikuda ne vodi. 11. Ne budi zlopamtilo... ili onaj koji nikada ne može da zaboravi ili oprosti. 12. Uvek nađi sebi nešto da radišBudi uvek aktivna u nečemu. Angažovana osoba nema vremena da bude nesrećna.Izvor: 24 sataFoto: Morguefile

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.