Prvi slučaj osobe obolele od virusa Zapadnog Nila u Srbiji

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 12:15

Prvi slučaj osobe obolele od virusa Zapadnog Nila u Srbiji

Štab za vanredne situacije u Požarevcu saopštio je da je u Opštoj bolnici hospitalizovana ženska osoba (46) iz Nabrđa, kod koje je identifikovan virus Zapadnog Nila, koji se prenosi sa komaraca na čoveka.

Ona je u dobrom opštem stanju i čeka se potvrda prisustva virusa i u drugom uzorku uzetom od iste osobe.

Virus Zapadnog Nila je pred vratima, evo kako ga prepoznati: "Otežan hod, glavobolja, koma..." VIDEO

Podsetimo, iako je iz Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut za B92.net juče potvrđeno da virus Zapadnog Nila nije registrovan kod ljudi, mediji su preneli da su zaraženi komarci otkriveni u tri grada – Beogradu, Požarevcu i Pančevu.

Tim povodom, kao i na osnovu informacije o identifikovanju prisustva virusa u jedinkama komaraca na području Nabrđa, Štab za vanredne situacije doneo je zaključak o preduzimanju mera na suzbijanju komaraca na teritoriji grada Požarevca.

Večeras će biti sprovedena dezinsekcija na području Nabrđa, dok će u narednim danima tretman biti izvršen i na području čitave teritorije grada Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žena iz Požarevca obolela od virusa Zapadnog Nila

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2022

Štab za vanredne situacije u Požarevcu saopštio je da je u Opštoj bolnici u ovom gradu hospitalizovana četrdesetšeestogodišnja žena iz Nabrđa kod koje je identifikovan virus Zapadnog Nila.

Nastavak na Radio 021...

VIRUS ZAPADNOG NILA REGISTROVAN I KOD LJUDI U SRBIJI Prvi zvanični slučaj je zaražena žena iz Požarevca

Izvor: Blic, 05.Jul.2022

U Opštoj bolnici u Požarevcu hospitalizovana je žena (46) iz Nabrđa kod koje je identifikovan virus Zapadnog Nila, a koji se prenosi sa komaraca na čoveka. Ona je u dobrom opštem stanju i čeka se potvrda prisustva virusa i u drugom uzorku uzetom od iste osobe, objavljeno je na sajtu grada Požarevca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.