Po prvi put nema liste čekanja za lečenje pacijenata sa karcinomom dojke

Izvor: B92, 07.Avg.2020, 11:43

"Po prvi put nema liste čekanja za lečenje pacijenata sa karcinomom dojke"

Kako je najavila pres-služba predsednika, na pres-konferenciji u 11 sati u Predsedništvu Srbije učestvuju i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Iako je fokus konferencije analiza rezultata u prethodnom periodu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je i važne vesti koje su vezane za onkološke pacijente.

Aleksandar Vučić je istakao da moramo i u uslovima pandemije voditi računa i o drugim pacijentima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre svega onkološkim, hroničnim i kardiovaskularnim pacijentima kao i o dijabetičarima.

Dodaje da je vrlo važno znati da su u ovom periodu bolnice primale sve urgentne slučajeve, posebno onkološke i hronične bolesnike.

"U Onkološkom institutu u Beogradu, koji je najtraženiji za to, po prvi put nemamo listu čekanja za lečenje karcinoma dojke", izjavio je Vučić, dodajući da je nekada bilo i do šest meseci čekanja.

Ističe da će Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa izgraditi dva dodatna onkološkog bloka sa dva nova akceleratora u kojima će se obavljati hemoterapija i terapija zračenjem.

Zaključuje da treba pripremiti KBC Bežanijska kosa za jesen na što bolji način.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.