Parče sira i čaša mleka rešavaju vašu najgoru naviku, tvrdi istraživanje

Izvor: B92, 10.Mar.2022, 12:03

Parče sira i čaša mleka rešavaju vašu najgoru naviku, tvrdi istraživanje

Oko 60% svih pušača želi da prestane da puši cigarete. Pored svih zdravstvenih prednosti, nova studija je otkrila da bi prestanak te navike mogao da vam uštedi oko 4.197 funti godišnje (ako pušite kutiju cigareta dnevno).

Naravno, znamo da je često lakše reći da odustajete od pušenja cigareta nego zaista i učiniti.

Ako se osećate kao da ste iscrpili uobičajene metode ili tražite dodatnu pomoć, sakupili smo nekoliko manje poznatih saveta i trikova koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi OK!.

Jedite sir

Američka studija je otkrila da mlečni proizvodi mogu da oslabe ukus cigareta kod mnogih pušača – iako priznaju da ne znaju tačno zašto! Pojedite parče sira ili popijte čašu mleka pre nego što razmislite o paljenju sledeće cigarete i mogli biste da ugasite želju za pušenjem brže nego što mislite.

Jedite voće

Svi znamo da je voće i povrće dobro za nas, ali možda ne znate da ono takođe može da smanji želju za nikotinom. S druge strane, meso, pića sa kofeinom i alkohol mogu da poboljšaju iskustvo pušenja, tako da bi pušači trebalo da smanje njihov unos.

Tuširati se

Vruć tuš ili odvajanje vremena za opuštajuću kupku mogu da umire svaku želju. Pranje zuba može takođe da bude od pomoći, jer se veruje da nećete poželeti da pokvarite svoj dah.

Koristite šolju i tacnu

Jedna inovativna osoba koja je ostavila cigarete otkrila je za Gardijan svoju jedinstvenu metodu da se drži podalje od kutije cigareta dok pije topli napitak. "Šolja i tacna pomažu ako obično pušite dok pijete kafu, ako držite i tacnu, imaćete zauzete obe ruke", objasnila je ona.

Igrajte pet minuta

Žudnja za cigaretama obično ne traje duže od pet minuta, pa smislite zabavne aktivnosti koje možete da uradite da vam 300 sekundi brže prođe – predlažemo solo ples uz vašu omiljenu pesmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.