Ove namirnice možete da jedete pred spavanje bez griže savesti

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove namirnice možete da jedete pred spavanje bez griže savesti

Ako mislite da zarad uspešnog mršavljenja na spavanje morate da idete gladni, varate se. To vam neće pomoći da izgubite kilograme, bićete nervozni i na kraju ćete verovatno da posegnete za nekim namirnicama koje uopšte nisu dobre za vas. Zato je bolje da se pre spavanja počastite zalogajima sastavljenim od namirnica koje, ne samo da neće otežati gubljenje kilograma, nego će vam pomoći da smršate.

Sveži sir

Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostalim varijantama svežeg sira nećete da pogrešite. Možete da jedete samo sir ili da napravite namaz koji ćete namazati na krekere od celih žitarica. Sveži sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospešuju gubitak kilograma.

Ćuretina

Ćureći odrezak s lisnatnom salatom ili, pak, sendvič sa ćuretinom i hlebom od celih žitarica, sigurno će da vam utole glad. Ćuretina je sjajan izbor za obrok pre spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom.

Grčki jogurt

Mnogima je ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju creva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete da dodate voće po izboru, a odličan odabir su borovnice zato što su pune antioksidanasa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt umiriće probavni sustav i zato ga stručnjaci preporučuju osobama koje žele da smršaju.

Ovsena kaša

Omiljeni doručak lako može da postane i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune veštačkih šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži u sebi, zbog kojih će vam sigurno utoliti glad, neće vam teško pasti na želudac i lako će da se vari.

Zeleno povrće

Većina zelenog povrća sadrži malo kalorija, ali i bogatstvo proteina pa zato brzo stvara osećaj ispunjenosti u želucu. Stoga, nećete pogrešiti ako pre spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu da bdu razne lisnate salate ili, pak, zapečeni brokoli. Možete da napravite i smoothie od kelja, blitve ili spanaća.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Namirnice koje možete jesti pred spavanje

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2018

Ako mislite da zarad uspešnog mršavljenja na spavanje morate da idete gladni, varate se...To vam neće pomoći da izgubite kilograme, bićete nervozni i na kraju ćete verovatno da posegnete za nekim namirnicama koje uopšte nisu dobre za vas. Zato je bolje da se pre spavanja počastite zalogajima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.