Otvorena Centralna laboratorija za medicinsku biohemiju

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena Centralna laboratorija za medicinsku biohemiju

Centralna laboratorija Centra za medicinsku biohemiju otvorena je u Kliničkom centru Srbije.

Otvaranju je prisustvovao ministra zdravlja Zlatibor Lončar, koji je kazao da je američka kompanija uložila 1,5 miliona evra u tu laboratoriju, kao i da pored Srbije ovakav centar postoji još u Nemačkoj, Belgiji, Engleskoj i Izraelu.

"Ovo će značiti svim građanima Srbije, ne samo Beograđanima. Pomoći će zaposlenima da rade u najboljim uslovima. Ovaj centar će raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 24 časa", kazao je Lončar novinarima nakon obilaska centra.

Premijerka Ana Brnabić je kazala da Srbija sada ima jednu od pet najsavremenijih laboratorija u svetu.

Ona je dodala da je reforma zdravstvenog sistema jedna od najtežih i da se radi na tri osnovna pravca menjanja zdravstvenog sistema Srbije.

Prema njenim rečima, prvi pravac je izgradnja nove infrastrukture i rekonstrukcija postojeće, drugi je poboljšanje uslova rada za zaposlene i pacijente, a treći je povećanje plata i zapošljavanje novog kadra.

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin je rekao da je ovo veliki dan za tu ustanovu, jer dobijaju "centralnu laboratoriju, koja je jedinstvena i najsavremenija u celoj Evropi".

"Oko 1,2 miliona pacijenata je Klinički centar Srbije primao i zato nam je ovaj centar bio neophodan. Ovom laboratorijom smo dobili brži i kvalitetniji rad i pouzdanije dijagnoze", rekao je on.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinički centar dobio jednu od najmodernijih laboratorija

Izvor: RTS, 14.Jun.2018

Klinički centar Srbije dobio je novu centralnu laboratoriju u okviru Centra za medicinsku biohemiju koji je posetila premijerka Ana Brnabić i poručila da je Srbija dobila jednu od pet najmodernijih laboratorija u svetu. . ...

Nastavak na RTS...

Porodilja iz Priboja Biljana Slović preminula zbog greške lekara

Izvor: SandzakPress.net, 14.Jun.2018

Uzrok smrti porodilje Biljane Slović(31) iz Priboja, koja je 1. januara ove godine u pribojskoj bolnici na svet donela dečaka, a zatim 3. marta preminula u Kliničkom centru, je greška lekara. Nakon tri meseca čekanja, ovo je novinarima kazao u utorak u Užicu ministar zdravlja Zlatibor Lončar. –...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.