Otišlo je predaleko? Zbog aplikacija se lakše odlučuju da idu pod nož

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otišlo je predaleko? Zbog aplikacija se lakše odlučuju da idu "pod nož"

Zahvaljujući društvenim mrežama Snepčet i Instagram i filterima koje na ovim aplikacijama mogu da se koriste za ulepšavanje fotografija, sve veći broj njihovih korisnika smatra da je sasvim normalno uraditi neku estetsku korekciju na svom licu.

Punije usne, veće oči, ravniji nos, samo su neke od promena na fotografijama koje su moguće pomoću filtera, te su ovakve korekcije sve više prihvatljive osobama koje koriste pomenute aplikacije.

Pojedini tako sve više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su spremni da se bace pod noža i postanu osoba sa svojih slika.

Korisnici pojedinih društvenih mreža i aplikacija za foto montažu su daleko spremniji da posete plastičnog hirurga i zatraže određene korekcije, otkrilo je istraživanje Univerziteta Džon Hopkins.

Ovo istraživanje je pokazalo da su korisnici Instagrama, Snepčeta, Tindera i VSCO-a najzainteresovaniji za plastičnu operaciju, ali je manji procenat zapravo voljan da se uputi ka operacionoj sali.

Ovo istraživanje može da pomogne hirurzima da bolje razumeju novo digitalno tržište i njihove buduće pacijente, prenosi Mashable.

Amišav Bresler, jedna od ispitanika u studiji, smatra da su mnogi kozmetički hirurzi "znali da će se ovo desiti".

Međutim, istraživanje nije pokazalo da svi korisnici ovih aplikacija žele da urade neku intervenciju. Studija je dokazala da korisnici koji provode mnogo vremena na ovim društvenim mrežama i trude se da izgledaju što bolje koristeći ove filtere za ulepšavanje su buduća ciljna grupa kozmetičke hirurgije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.