Obratite pažnju: Evo koliko dugo traju kreme za sunčanje

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obratite pažnju: Evo koliko dugo traju kreme za sunčanje

Otkrivamo koji su prvi znakovi da je kremi za sunčanje istekao rok trajanja…

Ako posedujete staru kremu za sunčanje, trebalo bi dobro da proverite da je sigurna za korišćenje.

Osim navedenog roka upotrebe na ambalaži, britanski dermatolog Mervin Paterson otkrio je za Kosmopoliten da postoje još neki znaci koji vam mogu otkriti da li kremu smete da stavljate na kožu.

"Prvi znak upozorenja je promenjen miris i tekstura. Ako je krema pokvarena sastojci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u njoj se odvajaju. Zato ako primetite da je vaša prošlogodišnja krema već na prvi pogled drugačija, ili ne miriše isto kao kad je bila nova, bez obzira na rok trajanja, bolje je odustati od namere da takvu kremu nanosite na telo", ističe doktor.

On je objasnio da je uglavnom rok trajanja oko godinu dana, te da vodite računa o tome jer u suprotnom, ako biste koristili bajatu kremu, sunce vas može opeći ili se nakon apliciranja može pojaviti iritacija kože.

Kako biste produžili vek trajanja, Mervin preporučuje da kremu za sunčanje držite na hladnom mestu i da je ne izlažete sunčevoj svetlosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evo koliko dugo traju kreme za sunčanje

Izvor: Story, 21.Jun.2018, 11:51

Otkrivamo koji su prvi znakovi da je kremi za sunčanje istekao rok trajanja… Ako posedujete staru kremu za sunčanje, trebalo bi dobro da proverite da je sigurna za korišćenje. Osim navedenog roka upotrebe na ambalaži, britanski dermatolog Mervin Paterson otkrio je za Kosmopoliten da postoje još...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.