Nišlije pomažu svojoj klinici VIDEO

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije pomažu svojoj klinici VIDEO

Klinika za urologiju Kliničkog centra Niš dobila je na poklon dvoje kolica i jednu šetalicu uz pomoć humanih Nišlija koji svakoga dana sakupljaju i odlažu čepove na brojna sabirna mesta, u sklopu akcije Čepening.

Ovo nije prvi put da Čepepnig donira kolica klinikama ili pojedincima. Akcija traje već tri godine, a sprovodi je Udruženje za pomoć Nišlijama.

Misija je da svaki građanin sakupi bar tri čepa na dan kako bi oni kojima su ortopedska pomagala neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobili ono što im treba, dok se reciklažom poboljšava čistoća grada.

Čepening je ovoga puta obezbedio kolica i šetalicu Klinici za urologiju KC Niš. Klinici ovaj gest mnogo znači, jer su pacijenti uglavnom stariji i slabo pokretni.

Glavna sestra Danijela Stamenković kaže da su dosad imali jedna stara skoro neupotrebljiva kolica, kao i da će sada pacijentima ubuduće biti znatno olakšan boravak u bolnici.

Više o humanom gestu Nišlija pogledajte u prilogu iz emisije "150 minuta" Prve televizije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.