Nisam se odvajao od mog deteta i vidite da je to uspešna formula

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam se odvajao od mog deteta i vidite da je to uspešna formula"

Nemile scene sa tribina bazena na Banjici ustalasale su našu javnost. I dalje se nižu komentari, a opšti utisak je da za misiju zdravog usmeravanja najmlađih često mogu da budu odgovorni roditelji, često to može da pokvari sujeta i neostvarene ambicije očeva i majki.

Sa druge strane, imamo i primer jednog od najboljih sportista današnjice, koji je zahvaljujući roditeljima i svom raskošnom talentu dosegao svetsku slavu i danas je broj 1. U jučerašnjem razgovoru sa sagovornicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovu temu izdvojio se komentar Vanje Grbića. Koliko su njegove reči pogodile čoveka koji je u životu sve žrtvovao da sinu omogući uslove za ono u čemu se ispostavilo da je bez premca na svetu, reći će nam Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića.

Podsetimo, Vanja Grbić rekao da je Novak "nesretan slučaj, koji da ga uzmete u sistemu sporta sa astmom, dioptrijom i alegrijom "škartirali" već u predpionirima".

Na pitanje koliko je važno da roditelj radi sa svojim detetom i trenerom, Đoković kaže da bez roditelja ne bi bilo ni srpskog sporta, jer godišnje oni dosta novca izdvajaju za svoju decu.

"Ne smao što se tiče novca, nego i što se tiče apsolutno uspešnosti te dece tamo, eliminisanje roditelja iz stvaranja dece kao sportiste za mene je nemoguća misija", rekao je Đoković.

"Ja se nisam odvajao od mog deteta. Vidite da je to uspešna formula. On je najbolji sportista na svetu i to nekoliko puta. Roditelje samo treba edukovati i reći im na pravi način kako treba da se ponašaju pre i posle i za vreme treninga", objasnio je Đoković.

Kaže i da su svojoj deci pokazivali puteve, te da su "oni nekad birali to što smo im pokazali, nekada nisu, pa smo im pokazali neki drugi put".

Kako roditelj treba da se ponaša na treninzima po mišljenju Srđana Đokovića, i šta je za Novaka rekla Jelena Genčić, pogledajte u prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.